Ανακοινώσεις | Φωτογραφικό Αρχείο | Επικοινωνία

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας, σας καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα μας.

Οι δράσεις της Συνομοσπονδίας έχουν ως απώτερο στόχο την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης, μόρφωσης, ασφάλειας και υγείας όλων των μαθητών. Προς την επίτευξη του στόχου αυτού συνεργαζόμαστε και είμαστε σε συνεχής επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, την ΠΟΕΔ, τις Σχολικές Εφορείες και τους Δήμους καθώς και με άλλους Οργανισμούς ή Φορείς που εμπλέκονται σε θέματα εκπαίδευσης, διαπαιδαγώγησης, υγείας, ευημερίας και ψυχαγωγίας των παιδιών. 

Μετά από πολλές τεκμηριωμένες επιστημονικές έρευνες είναι πλέον γενικά παραδεκτό ότι η Προδημοτική εκπαίδευση αποτελεί το θεμέλιο λίθο του όλου εκπαιδευτικού οικοδομήματος. Έχει σαν γενικό της σκοπό να βοηθήσει το κάθε παιδί να προσαρμοστεί στο ευρύτερο περιβάλλον, να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο με άνεση και ασφάλεια και να εξασφαλίσει, να διατηρήσει και να προωθήσει την υγιή και ολόπλευρη ανάπτυξη του στον ανώτατο δυνατό βαθμό.

Όραμα της Συνομοσπονδίας όπως και των Ομοσπονδιών και του κάθε Συνδέσμου Γονέων ξεχωριστά, είναι τα παιδιά μας να φοιτούν σε μια ποιοτική, βασισμένη σε βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές, Προδημοτική εκπαίδευση, που να διδάσκεται από άρτια εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό, να είναι φιλική και προσβάσιμη σε όλους και να διεξάγεται σε φιλικές, σύγχρονες και κατάλληλα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις.

Αναμφίβολα, το έργο που θέσαμε ως στόχο και αυτήν τη σχολική χρονιά είναι πολυσχιδές και πολυσήμαντο σε μία χρονιά μεγάλης κρίσης που μας απασχολούν έντονα, θέματα όπως:

1. Η Ειδική Εκπαίδευση

2. Τα Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στους εκπαιδευτικούς των σχολείων

3. Η επέκταση της ηλικίας πρώτης εγγραφής στην Προδημοτική τάξη και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου με σωστές βάσεις 

4. Πρόβλεψη κτιριακών αναγκών και κτιριακές εγκαταστάσεις 

5. Η Κάρτα εισόδου και εξόδου στα νηπιαγωγεία

6. Τα Θυροτηλέφωνα και οι θυροτηλεοράσεις

7. Οι Περιφράξεις στα νηπιαγωγεία

8. Η Πρόσληψη φρουρών (παρατηρητών) στα σχολεία

9. Η εφαρμογή του θεσμού βοηθητικού γραμματειακού προσωπικού στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Τελειώνοντας σας εύχομαι υγεία και χαρά στις ζωές σας, δύναμη και κουράγιο.

 


Με εκτίμηση,

Ιωάννης Ιωάννου
Πρόεδρος

 

 

Διεύθυνση: 18ο Δημοτικό Σχολείο Άγιος Αντώνιος Λεμεσού, 
Μισιαούλη και Καβάζογλου, 
Τ.Τ. 3012, Λεμεσός
Τηλ.: 25578822  Φαξ: 25578811 
----------------------------
Email: [email protected]